Otetul din cidru de mere: beneficii si riscuri pentru sanatate

Otetul din cidru de mere: beneficii si riscuri pentru sanatate

Poate oțetul din cidru de mere să ne ajute cu pierderea în greutate, cu reducerea glicemiei sau a colesterolului și există oare riscuri dacă îl consumăm ca atare?

Oțetul din cidru de mere este obținut prin fermentarea zahărului din mere, care se transformă apoi în acid acetic – ingredientul activ din oțet. În magazine veți găsi poate oțet din cidru de mere în formă filtrată (lichid limpede) sau nefiltrat, iar în acest caz conține ceva cunoscut drept “pulpă”.

Asta înseamnă că există în conținutul său proteine, enzime și bacterii prietenoase, iar acestea dau acestui tip de oțet o înfățișare tulbure.

 

Oțetul din cidru de mere nu conține în sine vitamine sau minerale, cu excepția unor cantități reduse de potasiu, cupru sau magneziu și nu există suficiente cercetări în prezent pentru a demonstra că varietatea cu “pulpă” este mai bună decât cea filtrată. Cu toate acestea, oțetul de cidru conține aminoacizi și antioxidanți.

Iepure sau corb? Videoclipul viral care confundă internauții / VIDEO

Acesta este folosit adesea pentru gătit sau pentru dressing-uri de salate. Dacă alegeți să beți oțet din cidru de mere, asigurați-vă că este suficient de diluat, este mult prea acid pentru a fi consumat ca atare. Dat fiind faptul că este un remediu tradițional și nu un medicament, nu există ghiduri oficiale care să ne spună cum să îl consumăm. Unii oameni aleg să amestece o lingură sau două de oțet într-un pahar cu apă.

Un bătrân de 74 de ani a fost arestat după ce a castrat un bărbat întâlnit pe un site fetişist pentru ”eunuci”

Există anumite studii care demonstrează că oțetul poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină (mai exact câtă insulină îi este necesară unei persoane pentru a-și reduce glicemia după masă) dacă este consumat împreună cu o masă bogată în carbohidrați.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.