Descoperire macabră: într-un oraș libian controlat de Haftar s-au descoperit cadavre de femei și copii în 8 gropi comune

„O groază”…, așa au definit  Națiunile Unite descoperirea macabră a unor gropi comune în Tarhuna, un oraș libian aflat la doar 80 de km de Tripoli controlat până acum câteva zile de milițiile generalului Khalifa Haftar. În gropile comune se aflau corpurile arse a zecilor de civili  inclusiv femei și copii.

Potrivit ministrului de Interne libian, Fathi Bishaga, „s-ar fi găsi zeci de corpuri arse în interiorul unui container” și cel puțin 8 gropi comune în diferite zone din periferia orașului.  Milițiile lui Haftar nu au fost singurele care au ocupat Tharuna. O bandă criminală, „a noua brigadă”, condusă de frații Kaniat, care  l-a susținut pe Haftar și a luptat împotriva milițiilor din Tripoli și care în ultimele zile s-au refugiat în Bani Walid și apoi în Jufra.

Sărăcia și munca copiilor: cealaltă față a pământului /12 iunie: Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor

Misiunea ONU în Libia a solicitat „autorităților să efectueze investigații rapide, eficiente și transparente pentru toate cazurile privind crimele ”: „Salutăm decizia de astăzi – continuă ONU – de a înființa un comitet care să examineze acest aspect și invităm toți membrii săi să întreprindă cu promptitudine lucrări care vizează protejarea gropilor comune, identificarea victimelor, stabilirea cauzelor de deces și ducerea trupurilor la rudele apropiate. ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook, VK ,Twitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.