Oroarea fără sfârșit din Siria : 7 copii au murit de frig în lagărele de refugiați

Un masacru despre care nimeni nu vorbește , într-o lume care se luptă cu numărul infecțiilor și victimelor coronavirusului și total indiferent la ceea ce se întâmplă în Siria, unde războiul civil care durează de nouă ani lungi continuă să distrugă visele familiilor nevinovate încercând să fugă de război. În ultimele ore, încă o știre îngrozitoare: 7 copii au murit din cauza condițiilor îngrozitoare din tabăra de refugiați Idlib. Unul dintre ei, cel mai mic, avea doar șapte luni.

Știrea îngrozitoare vine de la Hurras Network, partenerul Idlib de la Salvați Copiii, organizația care luptă pentru a salva copiii aflați în pericol. Două surori în vârstă de 3 și 4 ani și-au pierdut viața după ce cortul în care trăiau au luat foc, deoarece soba nu era în normă, în timp ce mama lor însărcinată a suferit arsuri pe tot corpul. Un alt băiat de 14 ani, care locuia cu familia sa compusă din șapte membrii într-un cort mic, nu a putut să facă față temperaturilor de îngheț și a murit.

Citește și Ultimatumul a expirat: Turcia a atacat Siria

Alte două fetițe au murit asfixiate: aveau 3 și 10 ani și au murit din cauza unei defecțiuni la soba de încălzire, iar un băiețel de 7 luni și o fată de 1 an au suferit un stop cardiac din cauza înghețului. Conform datelor furnizate de Organizația Națiunilor Unite, dintr-o populație de 3 milioane de la 1 decembrie, 900 de mii au fugit, dintre care se estimează cel puțin jumătate copii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.