Oroarea continuă: Coronavirus, China redeschide piețele de carne

În mijlocul urgențe globale de Coronavirus, iată că piețele de carne unde se vând câini, pisici, lilieci și alte animale sălbatice din China se redeschid. Pe scurt, lucrurile par să se fi întors la normal în zonele Guilin și Dongguan, chiar dacă țara pare să se îngrijoreze de o nouă epidemie.

Această informație a fost raportată de unii corespondenți de la Daily Mail din China. Pe piețele din carne Guilin și Dongguan puteți găsi cu adevărat de toate. Se poate mânca pe pe stradă sau lua la pachet: câini, pisici, iepuri, rațe, dar și animale sălbatice foarte particulare, cum ar fi pangolinii și liliecii.

Particularitatea teribilă a acestor locuri nu este doar varietatea vânzării, ci și modul în care animalele sunt ucise. Salvându-vă de unele detalii animalele nu sunt nici măcar amețite înainte de a fi  sacrificate. Condițiile igienice lasă  de dorit cași cele în care sunt ținute animalele.

Citește și Hong Kong, un nou val de epidemie de Coronavirus: o nouă carantină. Scenariul care sperie Occidentul

În perioada de pandemie a Coronavirusului din China, consumul de animale exotice a fost declarată ilegal și toate piețele de carne au fost suspendate temporar .  În plus față de riscurile pentru sănătate pe care le implică consumul de animale sălbatice, există și legătura cu braconajul. Potrivit Națiunilor Unite, afacerea generată de această modă implică o pierdere gravă din punct de vedere al biodiversității: vorbim despre o cifră de afaceri între 7 și 23 de miliarde de dolari pe an. United Nations Office on Drugs (UNODC) raportează cel puțin 7.000 de specii amenințate de vânătoare și comerțul ilegal în întreaga lume.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.