Oroarea cartelului de droguri Jalisco : au ucis o fost polițistă, au dezmembrat-o și pus-o în trei saci negri

O fostă polițistă venezuelană de 29 de ani,  Corina Yarinel Vargas Zambrano plecase în Mexic pentru a găsi o viață simplă și pașnică. Planul său era să lucreze ca șofer Uber în frumoasa stațiune turistică din Cancun . Cu o slujbă similară, el putea întâlni mulți oameni și în timpul liber să se bucure de plajele minunate mexicane, precum și de viața de noapte. Dar a fost doar un vis înfrânt prea repede.

Corina terminase cu succes Unes (Universitatea de poliție specializată) și deja se alăturase poliției locale. Colegii de la SCI o descriu ca o luptătoare și muncitoare harnică, meticuloasă și profesională.  Dar ieri descoperirea șocantă: trupul dezmembrat al Corinei a fost găsit pe străzile din Cancun pus în trei saci diferiți. Lângă saci era un mesaj al cartelului mexican Jalisco, pe care scria: „Acesta este pentru tine, Iisus Alberto Capella Ibarra , care ai vândut pământul lui Quintana Roo Cartelului din Noreste … ne-ai trădat idi****le ! “ Ibarra este secretarul de stat pentru securitatea publică, iar această amenințare marchează sfârșitul unei armistiții de lungă durată în zonele turistice din Mexic.

India, un bărbat și-a ucis soția folosindu-se de o cobra

Acest lucru a fost explicat de Francisco Rivas, observatorul activității cartelului pentru Observatorul din Mexico City. Expertul a explicat presei: „Cu ani în urmă au fost de acord să păstreze distanța deoarece dăunează afacerilor”. Stațiunile turistice precum Cancun, de fapt, sunt pline de turiști, iar vânzarea de droguri permite cartelurilor să obțină multe profituri. Rivas explică că noile carteluri nu respectă zonele libere: „Membrii noilor carteluri nu respectă regulile, ceva s-a schimbat. Își împușcă rivalii pe stradă, iar atacurile sunt făcute în stațiunile turistice “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.