Video/Oroare într-un program televiziv marocan: tutorial despre cum să-ți ascunzi vânătăile după o violență

Oroare într-un program televiziv marocan: tutorial despre cum să-ți ascunzi vânătăile după o violență

În rețeaua națională de televiziune 2M “Sabahiate”, un program pentru femei, s-a prezentat un tutorial despre cum pot femeile să se machieze ca să-și ascundă vânătaile și semnele lăsate de mâna bărbatului.

”Priviți dragi femei, cum poți să îți faci un machiaj pentru a acoperi umflăturile și vânătăile de pe fată. Semne care evident nu le-ai dobândit în urma unei căzături ci în urma violențelor provocate de un bărbat violent”

Sudan: femeile care poartă pantaloni vor fi biciute

Prezentatoarea tutorialului încercă mai întâi să depășească jena, iar apoi înarmată cu pensule, culori , fond de ten, începe a-și prezenta și demonstra cele mai bune trucuri pentru a ascunde monstruozitatea și violența lăsată pe chipul unei femei.

Prezentarea unei orori ca și când ar fi o normalitate a provocat un adevărat șoc publicului care a lansat o petiție online împotriva postului de televiziune și cere conducerii marocane de telecomunicații să ia măsuri împotriva lui canalului 2M

 

Se întâmplă în Maroc, unde lupta împotriva violenței asupra femeilor  se desfășoară de ani de zile în favoarea emancipării femeilor. Dar, evident, drumul este încă foarte lung și anevoios….. mai ales atunci când violențele sunt evidențiate ca pe o chestiune normală a vieții cotidiene.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.