Oroare într-o închisoare din Afrin: mai multe femei kurde au fost găsite în condiții inumane

Nude, murdare, speriate. Așa au fost găsite cele unsprezece femei kurde luate în prizonierat de milițiile jihadiste Al Hamza  afiliate armatei turche care controlează zona Afrin, Siria. Într-o închisoare secretă a avut loc teatrul ororilor. Unsprezece femei kurde fuseseră răpite și ținute în condiții inumane, într-un scenariu de imaginat. Închisoarea a fost descoperită după o ciocnire între milițiile Al Hamza și oamenii înarmați din Ghouta.

Milițiile siriene din Ghouta au preluat controlul sediului Al Hamza, care a descoperit teribilă scenă și a cerut explicații explicite pentru Recep Tayyip Erdogan, care a fost responsabil de orașul kurd Afrin din 2018.  Nu este singura ciumă deținută în tăcerea întunecată a țărilor ocupate de Turcia.

Răpirile femeilor și fetelor kurde sunt în continuă creștere, după cum a declarat și Observatorul pentru Drepturile Omului din Afrin:

„Sclavia sexuală este arma privilegiată împotriva kurzilor de către armata turcă și milițiile loiale. O tânără de 16 ani, Malak Nabih Khalil Jumah, a fost răpită pe 23 mai. Pentru a o proteja de o căsătorie forțată cu milițiile jihadiste și de o răpire, părinții au ales să o căsătorească cu o ruda de-a lor. Câteva zile mai târziu au urmat și alte răpiri și abuzuri sexuale “.

Drama căsătoriilor între minorii din lagarele de refugiați din Siria

O matryoshka realizată din drame. Căsătoriile timpurii care au loc pentru a evita violul și răpirea. O succesiune de violențe fizice și psihice pe care fetele și femeile kurde la care sunt încă obligate   să îndure. O imensitate de drepturi ale omului încălcate în mod repetat. Crime împotriva umanității și genocidul, acestea sunt acuzațiile care pot fi aduse împotriva Turciei și milițiilor jihadiste aliate, deoarece violențele repetate împotriva indivizilor și grupurilor au fost comise fără distincție într-o situație de război și pace.

Au fost persecutați pentru că sunt kurzi, lipsiți de libertatea de a-și vorbi limba, omorâți în mod barbar încălcând orice drept care ar trebui să protejeze viețile omului. Curtea Internațională a Drepturilor Omului nu mai poate, nici acum  în fața a unsprezece femei violate, dezbrăcate și închise în închisori secrete, să stea într-o tăcere asurzitoare. O tăcere care creează lacune și spații libere pentru violența inumană de către un stat, cum ar fi Turcia, membru NATO.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.