Oroare în spitalele din Brazilia! Morții de coronavirus lăsați lângă pacienții intubați: ”Nu mai avem loc”

Urgența Coronavirus a pus în genunchi sistemul de sănătate a multor țări, în special în America Latină. După cadavrele aruncate în stradă sau  în coșurile de gunoi închise în pungi de plastic din Ecuador, alte imagini îngrozitoare care sosesc din Brazilia pun în evidență situația dificilă din spitale. Cadavrele a cel puțin 14 victime Covid-19, acuperite cu pături, lăsate pe targă și în paturi lângă pacienții intubați care încă mai luptă împotriva infecției. Imaginile,  relatează presa locală, au fost înregistrate de o asistentă la Spitalul Joao Lucio, din orașul Manaus, în statul nordic al Amazonului.

Într-o declarație de presă referitoare la videoclipul în cauză, subsecretarul de stat pentru sănătate a declarat că victimele au murit între noaptea de 15 aprilie și dimineața zilei de 16 aprilie, adăugând că cinci cadavre au fost mutate. Potrivit informațiilor, alte nouă cadavre au rămas în spital în așteptarea membrilor familiei, relatează ziarul Folha de S. Paulo.

Ministrul Sănătății din Brazilia: “M-am săturat de Bolsonaro, îmi dau demisia”

Această infromație vine în urma demisiei a ministrului Sănătății, Luiz Henrique Mandetta , care a cerut guvernului să înăsprească măsurile de combatere a răspândirii noului Coronavirus. O atitudine care nu a fost pe placul președintelui Jair Bolsonaro , care continuă să definească pandemia Covid-19 puțin mai mult decât o „simplă gripă. Viața nu are preț, dar economia trebuie să revină la normal cât mai curând posibil “, a subliniat el de mai multe ori.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.