Oroare în Pakistan, 900 de copii infectați cu HIV

Aproape 900 de copii din orașul Ratodero, din centrul Pakistanului, au contractat virusul HIV. O poveste șocantă care a zguduit opinia publică. Faptele datează de la începutul anului, când sute de copii au fost loviți de o febră mare și rezistentă la medicamente. În aprilie, diagnosticul devastator: orașul devenise epicentrul unei epidemii de SIDA care i-a afectat în special pe cei mici. La început, autoritățile medicale au dat vina pe un medic pediatru, acuzându-l că a refolosit seringile.  Până în prezent 1.100 de persoane (una din 200 de locuitori) s-a dovedit a fi pozitive la  virus. Aproape nouă sute au mai puțin de 12 ani, scrie „New York Times”.

Un mesaj extraterestru dezvăluie: Al treilea război mondial va izbucni în 2022

Gulbahar Shaikh a fost jurnalistul care, în aprilie, a dezvăluit vestea epidemiei de SIDA pentru concetățenii săi și pentru tot Pakistanul. Când oficialii guvernamentali au ajuns la Ratodero pentru a investiga, au descoperit că mulți dintre copiii afectați de virus erau sub îngrijirea aceluiași pediatru, Muzaffar Ghangro. Șahik însuși a intrat în panică: Ghangro a fost și pediatrul copiilor săi. După test, a descoperit că fiica sa de 2 ani a contractat virusul care este cauza SIDA. “A fost devastator”, a spus Shaikh, care lucrează ca jurnalist de televiziune în Ratodero, un oraș de 200.000 de locuitori printre cei mai săraci din Pakistan, cu rate mari de analfabetism.

Ghanghro a fost arestat și acuzat de poliție cu neglijență și omor. Dar el nu a fost încă condamnat și, într-un interviu acordat New York Times, a declarat că este nevinovat și a asigurat că nu a refolosit niciodată seringile.

Soțiile și copiii milițienilor ISIS: Mii dintre ei, în special copiii, trăiesc fără apă și electricitate într-o tabără de refugiați din Siria

Autoritățile susțin acum că este puțin probabil ca medicul să fi fost singura cauză a epidemiei. Lucrătorii medicali care au inspectat instalațiile medicale Ratodero au înregistrat multe cazuri în care seringile și ace au fost refolosite. Nu numai că, chiar și bărbierii folosesc același aparat de ras pe fețele mai multor clienți, iar medicii stomatologi operează pe marginea drumului cu instrumente nesterilizate.

Din 2010 până în 2018, numărul de persoane HIV-pozitive în Pakistan s-a dublat aproape până la aproximativ 160.000, potrivit estimărilor UNAIDS, grupul de lucru specializat al Națiunilor Unite asupra bolii. În această perioadă, numărul de noi infecții a crescut cu 38% în grupul de vârstă 15-24.

Numărul real este însă mai mare. De fapt, cea mai mare parte a populației nu a fost niciodată testată, în timp ce doar aproximativ 10 la sută dintre persoanele pozitive la HIV sunt sub tratament.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.