Oroare în China: purceluși folosiți în testele de accidente auto

Cercetătorii chinezi au susținut că utilizarea purcelușilor a fost aprobată de un comitet de etică și care au declarat că datorită structurii lor anatomice practic sunt ca și  copiii de șase ani. La teste, purcelușii au fost izbiți în ziduri:  șapte și-au pierdut viața, în timp ce ceilalți au suferit răni interne.

Cel puțin cincisprezece purceluși au fost legați pe scaune auto după ce au fost ținuți ore întregi flămânzi iar apoi au fost izbiți de pereți cu o viteză de aproximativ 60 de kilometri pe oră. În șapte și-au pierdut viața, în timp ce toți ceilalți au suferit leziuni interne mai mult sau mai puțin grave, inclusiv hemoragii. Atât porcii cât și alte animale au fost folosite anterior în testele de accidente din Statele Unite, dar acestă practică crudelă  s-a încheiat în anii 1990, după proteste ale activiștilor pentru drepturile animalelor.

New York declară foie gras în afara legii: „îngrășarea animalelor cu țeavă este o metodă crudă”

Denunțul acestei practii  încă în vogă în China a fost făcut de către Anne Meinert, purtătorul de cuvânt al asociației pentru drepturile animalelor Peta: „Folosirea animalelor inteligente și sensibile ca porcii pentru teste de accident, lăsându-i să se prăbușească în ziduri, este cruntă”. Testele ar fi fost efectuate în China și, după cum s-a menționat, ar fi provocat moartea porcilor în diferite cazuri. Cercetătorii au justificat utilizarea purcelușilor susținând că structura lor anatomică era „similară” cu cea a copiilor . Porcii au fost nevoiți să „imite copii de șase ani”, au explicat în Jurnalul Internațional al Crashworthiness. Oamenii de știință au insistat că au respectat liniile directoare ale SUA.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.