Orientul Mijlociu: Ierusalim, ritualul „focului sacru” de Paștele ortodox la Sfântul Mormânt VIDEO

Ceremonia „focului sacru” în Paștele Ortodox a avut loc ieri în biserica Sfântului Mormânt din vechiul oraș Ierusalim, în ciuda restricțiilor impuse de guvernul israelian pentru a opri răspândirea noului coronavirus.  Biserica Mormântului, locul răstignirii și înmormântării lui Iisus Hristos, ca toate lăcașurile de cult din Ierusalim și din alte părți, a fost închisă publicului de ceva timp, în încercarea de a preveni răspândirea bolii.

OMS avertizează Europa: ”Încă în mijlocul furtunii”

Conform rapoartelor agenției de știri palestiniene „Wafa”, patriarhul ortodox grec Theophilus a intrat ieri după amiază în mormântul capelei lui Hristos, unde a ținut rugăciuni în așteptarea apariției „focului sacru”. În total, zece persoane au participat la ceremonie: patriarhul ortodox grec Theophilos, patriarhul armean ortodox al Ierusalimului Nuhran Manougian, Anba Antonius, episcopul ortodox copt al Ierusalimului și arhiepiscopul Gabriel Dahho, vicar patriarhal ortodox sirian pentru Orașul Sfânt, împreună cu patru asistenți israelieni și doi polițiști.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.