Orgasmul poate provoca orbirea… O spun medicii, nu noi

Orgasmul poate provoca orbirea…ați crede că este un fake news, dar nu este. Vă explicăm și de ce:

Potivit unui articol publicat cu ceva timp în urmă în revista stiintifica BMJ Case, un tânăr de 29 de ani s-a prezentat la urgență după ce s-a trezit cu un scotom( o zonă de orbire) la ochiul stâng. El a povestit că, cu o seară înainte a a vut un raport sexual mai intens, iar în timpul orgasmului a făcut o «manevră Valsalva» (numele este probabil, puțin cunoscut: de fapt compensare forțată de presiune în urechea medie, pe care o faci de exemplu atunci când presiunea atmosferică este mai mare…atunci când escaladezi un munte și ți se înfundă urechile.)

Un tânăr de 17 ani a fost torturat brutal de paznicii unui supermarket pentru o bucată de ciocolată

Nu este clar dacă băiatul a efectuat manevra voluntar sau nu.

Medicii au demonstra că manevra Valsalva, dacă se efectuează în timpul orgasmului, poate provoca o creștere bruscă a presiunii venoase la nivelul retinei. Acestă presiune poate duce (așa cum a fost în cazul băiatului), la ruptura vaselor de sânge și la o retinopatie hemoragica .

Din fericire pentru pacientul de 29 de ani după ceva timp el s-a vindecat spontan.

Cu toate acestea, medicii care au analizat cazul și au subliniat că este o legăură între activitatea sexuală și vederea și că..

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.