Organizația Mondială a Sănătății declară oficial pandemie de coronavirus: „Cazurile și țările afectate vor crește”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, a anunțat miercuri într-o conferință de presă că epidemia de coronavirus e declarată pandemie.

“OMS a evaluat că Covid-19 poate fi caracterizat ca o pandemie. Nu am văzut niciodată o pandemie de coronavirus, aceasta este prima. Dar niciodată nu am văzut nici măcar o pandemie care să poată fi controlată în același timp.” adăugă el.

“În ultimele două săptămâni, numărul de cazuri din afara Chinei a crescut de 13 ori, iar numărul țărilor infectate s-a triplat. Există peste 118.000 de cazuri în 114 țări și au murit 2191 de oameni. Mii de oameni se luptă pentru viața în spitale. În zilele și săptămânile care vor urma, ne așteptăm la o creștere suplimentară a cazurilor, a deceselor și a țărilor implicate “, a spus el.

Citește și Coronavirus, aproape 120 de mii de cazuri la nivel mondial cu 4.292 de decese

“Suntem profund îngrijorați de nivelurile alarmante de difuzie și de severitate și de nivelurile alarmante de lipsă de acțiune”, a subliniat el.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.