Orban împotriva Recovery Fund : „Finanțarea celor bogați cu banii săracilor nu este o idee bună”

Recovery Fund„este absurd și pervers”. Acest lucru nu l-a spus o țară din nordul Europei. Acestea sunt cuvintele premierului ungar Viktor Orban, potrivit căruia „finanțarea celor bogați cu banii săracilor nu este o idee bună”.

Motivul l-a spus imediat : din cele 750 de miliarde prevăzute de Planul de recuperare, doar 15 s-ar duce în Ungaria (doar 8,1 cu fonduri nerambursabile). Principalii beneficiari ai planului ar fi Italia și Spania, în timp ce lumina de coadă ar fi Ungaria.

Ungaria, Orban respinge Convenția de la Istanbul pentru violența împotriva femeilor

Cu toate acestea, trebuie subliniat că aceste cuvinte provin dintr-o țară care a primit întotdeauna mai mult de la Uniunea Europeană decât plătește (spre deosebire de multe dintre țările care ar trebui să primească o sumă mai mare din fondurile furnizate de Fondul de recuperare) Văzând datele din 2018 – ultimele disponibile – Ungaria a primit din partea UE 6.298 miliarde de euro care este egal cu 4,97% din economia maghiară, față de o contribuție puțin mai mare decât un miliard.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.