Orasele apocaliptice ale Cernobilului, asa cum nu le-ati mai vazut niciodata

Orasele apocaliptice ale Cernobilului, asa cum nu le-ati mai vazut niciodata

Fotografii pe care nu le-ați văzut niciodată, imagini care rămân în memorie vin dintr-un oraș-fantomă din Ucraina. Toți am crescut cu poveștile  și, mai presus de toate, cu consecințele catastrofei nucleare de la Cernobîl.

 

De câțiva ani toți mai mulți  fotografi și producătorii de filmei, au imortalat  peisajele apocaliptice ale orașelor și satelor din apropiere , dar nu au fost niciodată atât de aproape. Acest film incredibil realizat de către Filmmaker Danny Cook, arată pentru prima dată ceea ce a rămas din așa-numitele “zone moarte” privite de sus, reușind să cuprindă toată întinderea acestei răni care nu se poate vindeca niciodată.

 

Cu ajutorul unui dron, Cook a capturat pentru prima oară de la o distanță atât de mică imaginile unui oraș post-apocaliptic, în special Pripyat, la mai mult  de 28 de ani după catastrofa care a ucis aproximativ 200.000 de persoane .Producătorul video a avut ocazia să viziteze Cernobîl, în timp ce lucra pentru un program special pentru CBS News.

 

“Cernobîlul este unul dintre cele mai interesante și periculoase locuri unde am fost – explică Cook într-un reportaj pe   Vimeo – Dezastrul nuclear, care a avut loc în 1986 (un an după nașterea mea), a avut un efect devastator asupra multor oameni . Nu-mi pot imagina cât de terifiant a fost pentru acele sutele de mii de localnici evacuați.

“În timpul șederii mele, am întâlnit atât de mulți oameni minunați, dintre care unul era ghidul meu Yevgein, cunoscut și sub numele de” Stalker. “Am petrecut săptămâna împreună explorând Cernobîl și orașul vechi abandonat din Prypiat. Era ceva în acel oraș…ceva care îți dădea o senzație de liniște, dar în același timp și de frică. Parcă timpul se oprise în loc, dar în jurul nostru pluteau amintirile evenimentului tregic.  Înarmați cu o cameră de luat vederi și un contor de radiații am început să explorăm…. ”

 

Și în aceste imagini incredibile vedem natura care încearcă să-și ridice capul și să renască :

Te-ar putea interesa și Invizibilii Cernobîlului: ceea ce Belarus nu vrea sa vedem / FOTO

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.