Orașe invadate de maimuțe: după tsunami și dezastrul nuclear, zona Fukushima este ca Planeta Maimuțelor

Oameni vs maimuțe. Ca și în Planeta Maimuțelor, dar nu este nicio ficțiune. Se întâmplă în satele japoneze, abandonate acum nouă ani după dezastrul nuclear de la Fukushima. Dezastrul din 11 martie 2011 a fost de la cutremurul care a avut ca rezultat tsunami și este al doilea după Cernobâl pentru efectele sale devastatoare. Sute de mii de oameni au fost forțați să-și evacueze casele după ce au  trei reactoare de la centrala nucleară au explodat, lăsând zonele înconjurătoare goale timp de aproape un deceniu.

Dar acum, când oamenii vor să-și revendice spațiul în satele pustii, descoperă că mistreții, ratonii, vulpile și mai ales maimuțele și-au făcut propriile orașe în zonă.

Citește și : Și-a mâncat părul ani de zile: medicii i-au scos din stomac o masă de păr de aproximativ 7 kg

După cum a spus un locuitor din zonă – un bătrân de peste șaptezeci de ani: „Maimuțele nu au venit niciodată aici, dar după dezastru, linia dintre maimuțe și oameni s-a estompat. Casele erau goale, dar plantele din grădini erau încă în creștere. Prune, pere, castane, curmale. Era o țară a minunilor pentru maimuțe, un bufet pe săturate ”.

Și astfel omul este acum în război cu trupele de maimuțe care i-au preluat cartierul. Localnicii folosesc focuri de artificii pentru a le speria. Deși s-ar părea că abandonează satul,  animalele se întorc  neobosite: „Dimineața devreme în timp ce dorm, aud sunetul maimuțelor care aleargă pe acoperiș, intrând în grădini, mâncându-mi toată mâncarea. Trebuie să mă lupt cu ele ”.

Oare cine va câștiga?

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.