ONU, Siria: “Aproape 300 de mii de sirieni strămutați din Idlib de la mijlocul lunii decembrie”

Siria, exodul de la Idlib nu se oprește și aproximativ 300 de mii de persoane au fost strămutate de la mijlocul lunii decembrie. Este cel mai recent raport lansat de Organizația Națiunilor Unite . În urma escaladării violenței în nord-vestul Siriei, tot mai mulți oameni disperați încearcă să scape. “Din 12 decembrie, aproape 300.000 de persoane au fost strămutate din sudul Idlib”, a declarat Farhan Haq, purtătorul de cuvânt adjunct al secretarului general al ONU.

Femeile și copiii sunt cei mai afectați: conform estimărilor Națiunilor Unite, cel puțin 175.000, aproape jumătate din strămutați sunt copii. “Iarna agravează situația umanitară teribilă – a adăugat Haq – familiile fug în ploile torențiale iar temperaturile noaptea sunt aproape de zero”.

Citește și Siria, fetița siriană care confundă aparatul de fotografiat cu o armă și „se predă” în fața reporterului

În fața avansului armatei siriene și a creșterii ostilităților, centre de populație întregi la sud de Idlib s-au golit de locuitorii lor. Ca și Maarrat al Numan, un oraș strategic de-a lungul autostrăzii M5 care face legătura între Damasc și Alep, ținta bombardamentelor violente din aceste luni.

“Situația din Idlib se înrăutățește pe zi ce trece”, a declarat Nicolas de Rivière, ambasadorul francez la ONU. ”  Potrivit datelor Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (Ohchr), peste 1.330 de decese civile au avut loc de la mijlocul lunii decembrie.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.