ONU avertizează: „Va fi o foamete de proporții biblice”

În următoarele luni, lumea riscă „o  foamete cu proporții biblice ” din cauza urgenței Coronavirus , cu puțin timp disponibil pentru a interveni înainte ca „milioane de oameni să moară de foame”. Alarma a fost ridicată de David Beasley, șeful World Food Programme ( WFP) avertizând că „este necesară o acțiune urgentă pentru a evita o catastrofă ”.

Trebuie să vă avertizez dacă nu se pregătesc și nu acționează acum pentru a evita deficiențele de finanțare și întreruperile comerciale, ne-am putea confrunta cu o foamete de proporții biblice peste câteva luni “.

Peste 30 de țări riscă foamea , iar în 10 dintre acestea, peste un milion de oameni sunt deja la un pas de foame. „Nu vorbim despre oameni care se culcă înfometați – a spus el pentru The Guardian – vorbim despre condiții extreme, o stare de urgență în care oamenii vor face foame. Dacă nu furnizăm mâncare oamenilor, oamenii vor muri . Aceasta este mai mult decât o simplă pandemie: creează o pandemie a foamei. Este vorba despre o catastrofă umanitară și alimentară ”.

Un raport al WFP estimează că numărul de oameni flămânzi ar putea crește de la 135 de milioane la peste 250 de milioane din cauza pandemiei. Țările cele mai expuse riscurilor sunt cele afectate de conflicte, crize economice și schimbări climatice: în special, Yemen, Republica Democrată Congo, Afganistan, Venezuela, Etiopia, Sudanul de Sud, Sudan, Siria, Nigeria și Haiti. Dar „ dacă primim banii și menținem lanțurile de aprovizionare deschise, putem evita foametea – a remarcat Beasley – putem opri toate acestea dacă acționăm acum”.

Coronavirus, țările în care politicienii și-au redus salariile

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.