ONU a recunoscut canabisul ca o substanță terapeutică

ONU a recunoscut canabisul ca o substanță terapeutică. Cele 53 de state membre ale Comisiei Națiunilor Unite pentru stupefiante (CND) s-au reunit pentru a vota asupra unei serii de măsuri propuse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) privind reforma internațională a canabisului.

Comisia s-a exprimat cu privire la șase recomandări, care vizează modificarea tratatelor internaționale din 1961 privind stupefiantele și 1971 privind substanțele psihotrope. Dintre cele șase puncte discutate, cel mai important a fost deja discutat și aprobat. Declasificarea substanței din tabelul VI (tabelul cel mai restrictiv, în care se găsesc substanțe precum heroina și cocaina), deoarece, după cum indică OMS, valoarea acestei substanțe este terapeutică. Uniunea Europeană a votat în unanimitate.

Citește și Covid, Putin: de săptămâna viitoare începe vaccinarea în masă a populației

Decizia de mult așteptată vine la aproximativ 60 de ani după ce canabisul a fost inclus pentru prima dată în cea mai strictă categorie a Convenției unice din 1961, unul dintre cele trei tratate care sunt piatra de temelie a sistemului internațional de control al drogurilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://mjbizdaily.com/united-nations-approves-who-recommendation-to-reschedule-cannabis-in-historic-vote/
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.