OMS: “Trebuie să ne pregătim acum pentru următoarea pandemie”

Trebuie să ne pregătim acum pentru următoarea pandemie”. Acest lucru a fost declarat de directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, la o conferință de presă de la Geneva, la 75 de ani de la fondarea Națiunilor Unite.

“În urmă cu 75 de ani, națiunile lumii s-au adunat în urma celui de-al doilea război mondial pentru a decide că singura alternativă la ororile conflictelor internaționale a fost cooperarea internațională. Poate că nici o criză de la al doilea război mondial nu a demonstrat mai clar decât pandemia. de Covid-19 de ce avem nevoie de ONU “.

Egipt: arheologii au găsit 27 de sarcofage intacte care datează de acum 2.500 de ani

Nu putem aborda această amenințare comună decât printr-o abordare comună. Întrucât națiunile lumii se întâlnesc practic pentru Adunarea Generală a ONU în această săptămână, OMS are trei mesaje cheie: mai întâi – spune DG – ne motivează să ne dublăm eforturile pentru atingerea Obiectivelor de dezvoltare durabilă, să nu devenim o scuză pentru lipsa lor. În al doilea rând, trebuie să ne pregătim acum pentru următoarea pandemie. Și în al treilea rând, trebuie să mutăm cerul și pământul pentru a asigura un acces echitabil la diagnostic, tratament și vaccinuri. Continuăm să cerem tuturor țărilor să folosească fiecare instrument la dispoziția lor pentru a opri transmiterea virusului și a salva vieți,  și după ce vom avea un vaccin. ”

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.