OMS: „Trebuie să fim pregătiți pentru al doilea sau al treilea val al virusului”

Hans Kluge, directorul regional OMS pentru Europa , avertizează: „situația rămâne gravă și „inegală” în Europa, unde „Spania, Italia, Regatul Unit, Germania și Franța au încă cel mai mare număr de cazuri, dar în urma măsurilor de distanțare vedem  o reducere a noilor cazuri . Trebuie să monitorizăm îndeaproape aceste evoluții pozitive “, a declarat Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă pentru a face bilanț în urgența de Coronavirus. Apoi, avertismentul: când a trecut primul val al coronavirusului, va fi necesar „să ne pregătim la al doilea sau la al treilea val  în special dacă nu există încă un vaccin disponibil”

Avertismentul unui virolog italian : ”Atenție cu Covid picăturile rămân lipite de barbă”

În pandemia Covid-19, “am văzut viteza cu care poate devasta chiar și cele mai bune sisteme de sănătate”, Kluge a spus că “sănătatea trebuie să fie în vârful agendei politice. Fără sănătate nu există economie și nu există există securitate. Aceasta este o lecție care nu trebuie uitată ”

Pot țânțarii să transmită coronavirusul?

Vorbind despre țările care se îndreaptă către faza 2, cu o relaxare a restricțiilor din prima perioadă, Kluge a avertizat, de asemenea, că coronavirusul „nu iartă” și, din acest motiv, statele care urmează să redeschidă trebuie să „rămână în alertă și  gata să ridice din nou măsurile de restricție când și unde este necesar ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.