OMS șochează: “Suedia este un exemplu. Au înțeles cum să trăiască cu virusul”

„Există percepția că Suedia nu a pus nicio măsură și că virusul s-a răspândit prin populație. Nimic nu este mai departe de acest adevăr. În Suedia au înțeles cum să trăiești cu virusul în timp real, modelul lor este o strategie puternică de control și o colaborare puternică în comunitate. Vom vedea dacă va fi un model de succes sau nu. ” Acest lucru a fost subliniat de Mike Ryan, șeful programului de intervenție de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la o conferință de presă la Geneva.

Ryanair rambursează zborurile anulate din cauza Coronavirusului după 12 luni

Comparativ cu restul lumii , Suedia a aplicat „o strategie puternică de sănătate publică, concentrată pe măsuri de igienă, distanțare și protejarea persoanelor în casele de îngrijire”. Punctul crucial ”a fost raportul cu populația care a înțeles distanțarea fizică. În plus, sistemul de sănătate a rămas întotdeauna la nivelul adecvat al capacității de răspuns în caz de urgență “, a adăugat Bryan. Pentru Bryan, dacă doriți să evitați alte blocaje, calea de urmat este să învățați să trăiți cu Covid-19. „Trebuie să ne adaptăm la relațiile modulate de prezența virusului, trebuie să știm că există, în familie, în comunitate și acest lucru ar putea schimba modul în care trăim”.

Coronavirusul în Suedia, fără blocaj: 870 de morți și aproape 10 mii de cazuri. Premierul: „Nu am făcut destul”

Mike Ryan a subliniat, de asemenea, numărul cel mai mare de decese în Suedia au fost în casele de bătrâni . „Este o tragică  experiență similară cu cea a multor alte țări din Europa și ceva despre care trebuie să examinăm cu toții despre cum să ne protejăm cel mai bine bătrânii”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.