OMS: „Imunitatea de turmă este o opțiune imorală”

OMS: „Imunitatea de turmă este o opțiune imorală”

După încercările nereușite ale Regatului Unit, care s-au încheiat cu terapie intensivă pentru Boris Johnson, am fi putut lăsa deoparte ideea imunității de turmă, dar ea revine în continuare pe buzele celor care nu doresc, de teamă pentru interes sau pentru a face față realității dure, că Sars-CoV-2 poate fi învins doar cu distanțare socială și măști.

În acest sens, a intervenit OMS: directorul Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă virtuale, a explicat că „imunitatea de turmă este un concept utilizat pentru vaccinare, în care o populație poate fi protejată de un anumit virus dacă se atinge un prag de vaccinare. Pentru rujeolă, de exemplu, se estimează că, dacă 95% din populație este vaccinată, restul de 5% va fi protejat de răspândirea virusului. Pentru poliomielită, pragul este estimat la 80%. Imunitatea de turmă se obține protejând oamenii de un virus, nu expunându-i la acesta. Niciodată în istoria sănătății publice imunitatea de turmă nu a fost folosită ca strategie de răspuns la o epidemie, darămite la o pandemie ”.

Citește și Coronavirus, OMS: 10% din populație ar fi putut fi infectată

Coronavirusul a ucis peste un milion de oameni și a infectat peste 37,5 milioane de când a apărut pentru prima dată în China la sfârșitul anului trecut.

Bazarea pe obținerea imunității de turmă ar fi problematică din punct de vedere științific și etic “, a spus șeful OMS. „Permiterea eliberării unui virus periculos, pe care nu-l înțelegem pe deplin, este pur și simplu imoral. Nu este o opțiune ”.

Ghebreyesus a declarat că agenția înțelege frustrarea oamenilor că pandemia continuă să avanseze, dar a avertizat că „nu există comenzi rapide sau soluții optime”. OMS a numit blocajele „ultima soluție” atunci când țările nu au alte opțiuni și a solicitat autorităților să utilizeze metode mai specifice pentru a stopa răspândirea virusului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.