OMS este pregătit să declare PANDEMIA coronavirusului: se așteaptă datele din America de Sud și Africa

Ar mai putea dura câteva zile, dar acum ne îndreptăm spre declararea Organizației Mondiale a Sănătății despre o pandemie de coronavirus. Sunt peste o sută de mii de infecții în lume, dar se așteaptă datele din Africa și America Latină care pară să atragă mai multă atenție. Dacă pe aceste două continente ar apărea Covid-19, atunci ar fi vorba de o pandemie.

Citește și Coronavirus, epidemia la nivel mondial: 91 de țări afectate

Dacă situația se înrăutățește în Africa și America Latină, OMS ar putea ridica nivelul de alertă, până la foarte ridicat, declarând pandemia. Din acest motiv, în această etapă „obiectivul principal rămâne încetinirea epidemiei”, a explicat directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, subliniind că numai așa am putea „câștiga timp pentru a găsi vaccinuri și tratamente”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24


Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.