Avertismentul OMS: „Dezinfectarea străzilor este inutilă și periculoasă pentru sănătate”

De la izbucnirea pandemiei  mulți au întrebat dacă că pulverizarea cu dezinfectanți  în aer liber, precum străzi sau piețe, este utilă. Organizația Mondială a Sănătății nu o recomandă și  evidențiază riscurile pentru sănătate într-un document publicat ieri. O astfel de procedură, practicată în China, dar și în alte țări, “nu este indicată în uciderea Sars-Cov-2 sau a altor  viruși, deoarece dezinfectantul este inactivat de murdărie și resturi” prezente în cantități mari pe aceste suprafețe și “nu este le puteți curăța manual și puteți elimina tot materialul organic ».

Mai mult, OMS explică, „ pulverizarea suprafețelor poroase, precum trotuarele și pasarelele neasfaltate, ar fi și mai puțin eficiente ”. ” Este puțin probabil ca pulverizarea substanțelor chimice să fie adecvată pentru a acoperi toate suprafețele în timpul necesar pentru inactivarea agenților patogeni “. OMS subliniază că „ drumurile și trotuarele nu sunt considerate rezervoare de infecție pentru Covid-19 ” și mai ales că „pulverizarea dezinfectanților, chiar și în aer liber, poate fi dăunătoare pentru sănătatea oamenilor”.

Pacienți uciși de aparatele respiratorii și NU de Covid. Cuvintele șocante ale unei asistente din New York / VIDEO

Pe lângă faptul de „a nu reduce capacitatea unei persoane infectate de a răspândi virusul prin picături sau contact, utilizarea de spray cu clor și alte substanțe chimice toxice ar putea provoca iritații  ochilor și a pielii, bronhospasme cauzate de inhalarea acestor substanțe, afecțiuni gastro-intestinale, cum ar fi greață și vărsături “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.