OMS: ”Covid este doar un clopoțel de alarmă”

Potrivit OMS, coronavirusul va continua să se transforme pe măsură ce se reproduce în celulele umane și, în ciuda vaccinurilor, destinul nostru este să ne obișnuim cu prezența lui.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au diminuat entuziasmul răspândit de știrile primelor vaccinări anti-Covid-19 .

Mesajul lansat de Organizație este plin de realism și prudență și poate fi rezumat așa: chiar dacă pandemia provocată de Covid-19 a fost și este foarte gravă, nu este neapărat „cea mai mare” și lumea va trebui să învețe să trăiască cu virusul.

Președintele grupului consultativ strategic și tehnic al OMS pentru riscurile infecțioase, profesorul David Heymann , a declarat potrivitThe Guardian , că, în ciuda începerii campaniei de vaccinare  , „soarta virusului este să devină endemic ”, deoarece„ va continua să se transforme pe măsură ce se reproduce în celulele umane ”. Profesorul, însă, nu dorește să creeze alarmism și reamintește că „din fericire avem instrumentele pentru a salva vieți, iar acestea, combinate cu o bună sănătate publică, ne vor permite să învățăm să trăim cu Covid-19”.

Citește și Scriitorul care a prezis Covid-ul: „Iată cele mai grave 3 amenințări la care este supusă planeta”

Și șeful programului de urgență al OMS, dr. Mark Ryan , este de asemenea de acord cu Heymann , care a numit această pandemie „un apel de trezire”. Doctorul a explicat că această pandemie a fost „foarte gravă”: „S-a răspândit peste tot în lume extrem de rapid și a lovit fiecare colț al acestei planete”, dar – a precizat Ryan, imaginându-se noi pandemii mai grave – „nu este neapărat cea mai mare “.

Învățăm acum cum să facem lucrurile mai bine: știință, logistică, instruire și guvernare… cum să comunicăm mai bine”. „Dar planeta este fragilă”, a continuat Ryan, amintind că trăim într-o societate globală din ce în ce mai complexă, în care amenințările de acest gen vor continua. Pentru medic, lecția care trebuie învățată din această experiență devastatoare este că „trebuie să acționăm împreună”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.theguardian.com/world/2020/dec/29/who-warns-covid-19-pandemic-is-not-necessarily-the-big-one
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.