OMS avertizează Europa: ”Încă în mijlocul furtunii”

“Suntem încă în ochiul furtunii.” Situația de urgență a coronavirusului a fost subliniată  de OMS Europa Hans Henri P. Kluge: “Acum, mai mult decât oricând, cer solidaritate între țări. Este timpul să intensificăm și să arătăm o conducere responsabilă  pentru a ieși această furtună “.

“Următoarele săptămâni vor fi cruciale pentru Europa”, subliniază Kluge, care continuă: “Pe măsură ce evaluăm tranziția, trebuie să recunoaștem că nu există ‘victorii ușoare’. Avem dificultăți și incertitudini în fața noastră și acest lucru înseamnă că intrăm într-o perioadă în care la care va trebui probabil să reglăm rapid măsurile, să introducem și să eliminăm restricțiile și să slăbim regulile de restricție treptat, continuând să monitorizăm în permanență eficacitatea acestor acțiuni și răspunsurile și reacțiile cetățenilor “.

Coronavirus, țările în care politicienii și-au redus salariile

Cazurile de coronavirus din Europa continuă să crească, explică el în timpul unei conferințe. “În ultimele 10 zile, numărul de cazuri înregistrate în Europa aproape că s-a dublat și a ajuns la aproximativ un milion. Aceasta înseamnă că aproximativ 50% din totalul oamenilor de pe glob se încadrează în această regiune. Din păcate, peste 84 de mii de persoane din Europa și-a pierdut viața pentru virus ”.

“Printre cele zece țări din regiune cu cel mai mare număr de cazuri – adaugă el – au dat semne pozitive în ultimele săptămâni:   Spania, Italia, Germania, Franța și Elveția. Dar micile semne pozitive din unele țări sunt atenuate de niveluri constante sau crescute în alte țări precum Regatul Unit, Turcia, Ucraina, Belarus și Federația Rusă “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.