OMS asigură: „Sindromul Kawasaki la copii este foarte rar ”

“Știm despre numărul  de copii care au suferit un răspuns inflamator similar cu sindromul Kawasaki. S-a întâmplat într-una sau două țări și este o afecțiune foarte rară. Dar examinăm situația împreună cu rețeaua noastră de clinicieni.” Acest lucru a fost declarat de Maria Van Kerkhove, managerul tehnic al coronavirusului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la o conferință de presă la Geneva.

Coronavirus și boala Kawasaki: o formă a bolii care pune la risc sănătatea copiilor

“Avem experți din întreaga lume  care se întâlnesc o dată pe săptămână și care încearcă să înțeleagă mai bine modul în care această infecție afectează organismul. Știm despre aceste cazuri și încercăm să adunăm date. Descrierile recente ale sindromul inflamator similar cu boala Kawasaki pare a fi foarte rar, dar rețeaua studiază datele pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă și cum să facem față cu aceasta. ”

“În această privință, aș dori să adaug cuvinte pentru a liniști părinții – a continuat Mike Ryan, șeful programului de urgență OMS – reamintind că majoritatea copiilor afectați de Covid-19 au simptome ușoare și se vindecă.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.