Olga Misik, tanara de 17 ani care l-a sfidat pe Putin citind Constitutia, a fost arestata

Imaginea tineri Olga Misik îngenuncheată care citește Constituția în fața unei grup mare de ofițeri de poliție a devenit un simbol pentru numeroșii adversari ai guvernului rus care se plâng de lipsa libertății de exprimare: „Dacă o simplă lectură a Constituției a creat tot acest scandal, acest lucru spune multe despre starea cum stau lucrurile în Rusia”, a subliniat tânăra.

O fată îngenuncheată la pământ în fața unui șir mare de polițiști anti-revolte, înarmată doar cu o carte: Constituția.

Este imaginea care a fost distribuită într-un scurt timp în întreaga lume. O tânără rusoaică de 17 ani Olga Misik  cu gestul său de protest a devenit un simbol pentru toți cei care au luptat mult timp pentru libertatea de gândire Rusia. Fata a fost arestată și raportată. Adolescenta a participat la una dintre numeroasele manifestații organizate la Moscova și în alte părți ale Rusiei pentru a protesta împotriva lipsei libertății de exprimare care afectează de mult țara. Cu toate acestea, Olga nu a scanat sloganuri antiguvernamentale și nu nici nu a jignit pe nimeni a citit doar articolele din Constituție pentru a-i deplasa pe aceiași agenți cărora li s-a atribuit curățarea pieței de o manifestare neautorizată.

„Politia israeliana aresteaza un copil de 4 ani”, este o stire falsa, dar in inchisori se afla 220 de minori

 

Fotografia sa, a fost publicată pe profilul de Twitter al unui  fotograf înainte ca unul dintre agenți să intervină pentru în arestarea tinerei de 17 ani.

Potrivit presei ruse ea a declarat : “Vrem o Rusie liberă, în care să nu aibă loc acțiuni ilegale. Nimeni nu ar trebui să se teamă de poliție și instanțe”, a explicat ea, subliniind că “nu există lideri sau o structură centrală”, ci este o “mișcare răspândită asupra teritoriului, care comunică prin Telegram „să organizeze demonstrații și să distribuie ziare și pliante.

Strangea bani din donatii pentru a-si vindeca fiul de 19 luni: tatal a cheltuit toti banii pe droguri si prostituate

“Mama este îngrijorată de activitatea mea, crede în propaganda pe care ei o oferă la TV, iar tatăl meu este un fan mare al lui Putin. Ea îmi spune„ nu ai trăit în haosul anilor nouăzeci “, dar Constituția nu trebuie pare o colecție de glume și programul guvernului nu ar trebui luat din romanele lui George Orwell ”. Olga a amintit că în fața agenților a citit articolele Constituției ruse care garantează libertatea de întrunire și libertatea de exprimare.

“Am vrut să le explic agenților că poporul s-a adunat pașnic, fără arme și, prin urmare în mod legal. Dacă doar citirea Constituției  a creat tot acest scandal, ei bine, asta spune multe despre cum stau lucrurile în  Rusia”, a concluzionat tânăra.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.