Olanda: al doilea caz de infecție Covid-19 de la nurcă la om

Există două cazuri de infecție Covid  de la nurcă la om înregistrate până acum în Olanda, a anunțat  Ministrul Agriculturii adăugând că  riscul de infecții  rămâne scăzut. Cel de-al doilea caz vine după cel raportat săptămâna trecută într-una din cele două ferme din apropierea sudului orașului Eindhoven, unde s-a descoperit pentru prima dată în luna aprilie boala rândul crescătorilor de nucă.

Olanda: posibilă transmisie de coronvirus de la nurcă la om!

“Am aflat de un al doilea caz de Covid transmis de la animal la om “, a spus ministrul Carola Schouten. “Cazul este similar cu cel precedent”, a adăugat ea într-o scrisoare către Parlamentul olandez.

Infecția a apărut înainte de a fi descoperit că nurca transporta virusul, ceea ce însemna că lucrătorii nu purtau echipament de protecție în acel moment. Crescătoriile de nurcă  au fost o problemă controversată în Olanda, iar în 2016, a-a dispus încetarea tuturor fermelor până în 2024. Olanda a înregistrat până în prezent 5.830 de decese de  Covid-19 și 45.445 de infecții.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, și VK

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.