Ohio, legea anti-avort generează un alt scandal: interdicția avortului pentru sarcinile extrauterine

Ohio, legea anti-avort generează un alt scandal: interdicția avortului pentru sarcinile extrauterine

Indiferent de ideea personală a avortului, există o lege adoptată în aprilie anul trecut în Ohio care depășește pozițiile etice deoparte de de cealaltă. Legea HB413 din Ohio , potrivit „ The Guardian ”, obligă medicii să efectueze o operație de mutare a embrionului în cazul sarcinilor extrauterine sau de condamnare la închisoare a celor care refuză. Aceste sarcini apar atunci când embrionul se dezvoltă în afara uterului femeii, într-o zonă nepotrivită pentru susținerea creșterii fătului , deci embrionul poziționat în afara uterului ar putea duce la moartea mamei.

 

După cum ați înțeles, dacă viața mamei este în pericol, medicii sunt obligați să efectueze un avort pentru a proteja mama. Legea Ohio, pe de altă parte, obligă medicii să replanteze oul fertilizat în interiorul uterului. Problema este că, în acest moment, nu există o astfel de procedură și efectuarea unei astfel de operații nu numai că nu poate salva fătul, dar ar putea duce la moartea mamei.

Citește și Ucisă la 22 de ani, își întâlnise criminalul pe Tinder: corpul făcut bucăți și ascuns într-o valiză

Medicii din Ohio s-au revoltat împotriva legii care, având în vedere imposibilitatea procedurii, pune în pericol viața pacienților. Poziția de necredință a medicilor este perfect rezumată de tweet-ul Dr. David Hackney : „Noul Ohio HB413, pagina 84:„ Pentru a evita acuzațiile, inclusiv acuzația de omor , medicul trebuie să replanteze o sarcină extrauterină în uterul femeii …  Nu cred că o să scriu vreodată, dar este imposibil. Vom merge toți la închisoare ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.