Odată cu blocajul, braconierii pot acționa neîntrerupt masacrând rinocerii

Odată cu blocajul, braconierii pot acționa neîntrerupt masacrând rinocerii.  Coronavirusul și blocajul au oprit lumea. Din păcate  însă,  animalele sălbatice sunt din ce în ce mai amenințate și riscă să devină victimele  pandemiei.  Pentru a raporta situația cu care se confruntă aceste animale este Nico Jacobs, fondatorul unei organizații  în Africa de Sud. Ultimele săptămâni nu au fost ușoare pentru Nico Jacobs, fondatorul Rhino 911, o organizație nonprofit care asigură transportul elicopterului de urgență pentru rinocerii care au nevoie de îngrijiri medicale în Africa de Sud .

Acest pui de cameleon care tocmai s-a născut, nu și-a dat seama că nu mai este în ou

De când Africa de Sud a anunțat pe 23 martie un blocaj național pentru a limita răspândirea noului coronavirus, aproape în fiecare zi un rinocer a fost ucis.  Jacobs a povestit pentru New York Times că cel puțin nouă rinoceri au fost vânați în provincia de nord-vest a Africii de Sud.  În Botswana vecină , potrivit R hino Conservation Botswana cel puțin șase rinoceri au fost vânați.

Episoadele de braconaj nu sunt cu siguranță neobișnuite în Africa, peste 9000 de cazuri de braconaj au fost raportate în ultimii 10 ani, dar cazurile recente din Botswana și Africa de Sud sunt neobișnuite, deoarece au apărut în zone de turism  care, până în prezent , au fost considerate refugii relativ sigure pentru animalele sălbatice.

Germania, medicii se dezbrăcă în semn de protest: “Nu avem măști, suntem carne de măcel”

Pe pagina de Facebook Rhino 911 puteți citi poveștile multor rinoceri salvați și puteți vedea adăposturile unde sunt tratați.

Sursa: The New York Times

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.