Observă o pată albă strălucitoare în ochiul copilului: este cancer

O reflecție ciudată albă strălucitoare  în ochiul copilului a declanșat odiseea lungă a doi tineri părinți englezi și a copilului lor de numai 11 luni.

Emily Smith și soțul ei, Owen Scrivens, au spus povestea lor presei locale, amintindu-și cum au ajuns la diagnosticul de retinoblastom, o patologia rară, care a afectat micul lor Jaxson. A fost o descoperire accidentală:

“Am făcut o simplă fotografie și am observat o pată albă, ciudată în ochi”, povestește mama. De acolo, au început îreocupările părinților: acea strălucire a indicat prezența unei mase tumorale în ochiul lui Jaxson.

Minți bolnave. S-a filmat în timp ce abuza de un copil de un an. Educatoare arestată

Acum, după tratamentul de chemioterapie și terapii, cuplul declară că pot respira ușurați: copilul lor (în vârstă de 3 ani) este stabil, chiar dacă boala nu a fost complet eradicată. Retinoblastomul este o tumoare malignă a retinei, o boală rară care, potrivit datelor publicate de organizația britanică Children with Cancer UK, afectează mai mult de 40 de copii pe an, majoritatea sub vârsta de 5 ani. Este o afecțiune tratabilă, dacă este descoperită la timp.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.