Oamenii de stiinta sunt alarmati: ”De doua mii de ani nu s-a mai vazut asa ceva pe Pamant”

Oamenii de stiinta sunt alarmati: ”De doua mii de ani nu s-a mai vazut asa ceva pe Pamant”

Pământul fierbe și este bolnav. Oamenii de știință nu mai au nici o îndoială. Există aproximativ 700 de indicatori climatici – de exemplu inele de creștere a arborilor sau compoziția gheții – care au fost studiate de oamenii de știință pentru a reconstrui variațiile de temperatură. Ce se întâmplă este cea mai rapidă și cea mai extinsă încălzire globală din ultimii două mii de ani.

 

Temperaturile cresc cu o viteză nemaivăzută în toate locurile planetei, fenomen care afectează 98% din teritoriul pământului. Acesta este rezultatul șocant a  două cercetări realizate de Universitatea Elvețiană din Berna și publicate în “Nature” și “Nature Geoscience”.

Copil de 8 ani la volanul unei mașini pe autostradă cu 140 km/h: ” Am vrut să mă plimb”

Comparația tendințelor climatice din perioada Imperiului Roman până în prezent. Unul dintre cercetători, Valerie Masson Delmotte, a explicat că nu este vorba de extrapolarea unui semnal local, ci de reprezentarea întregii tendințe climatice a pământului.  În regiunea din jurul Polului Nord, temperaturile au crescut între 2 și 4 grade, iar motivul constă în “suprafața albă a gheții din Marea Arctică care reflectă radiația infraroșie și o trimite înapoi în spațiu, dar când gheața este redusă, datorită creșterii de temperaturi, radiația găsește oceanul întunecat care absorb până la 90%, amplificând încălzirea “.

 

Informațiile acestor cercetări publicate în cele două reviste științifice cele mai importante au făcut înconjurul lumii, în timp ce la televizor arată că Parisul este sufocat de temperaturi de până la 42 de grade sau de Islanda unde temperaturile sunt acum mediteraneane.

De Marius Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.