Oamenii de știință: ”Nu se va găsi niciodată un vaccin și va trebui să trăim sub amenințarea constantă a virusului”

Un vaccin împotriva Coronavirusului ? Nu se va găsi niciodată, motiv pentru care trebuie să trăim cu amenințarea permanentă a Covid-19. Acesta este frica unor oameni de știință, care sunt îngrijorați că mulți oameni s-au dovedit a nu fi imuni la virus. În ciuda anunțurilor triumfaliste ale Universității din Oxford, care a spus că este  sigur că va produce vaccinul până în septembrie cu milioane de doze gata până în toamnă, îngrijorarea unor oameni de știință crește din ce în ce mai mult. Medicul șef britanic Christopher Whitty a vorbit în mod clar în timpul unei unei comisii parlamentare   despre o „situație oarecum îngrijorătoare”, deoarece există dovezi „că anumite persoane au fost reinfectate după ce au avut o infecție anterioară”. Potrivit Whitty, prin urmare, niciun vaccin nu ar putea stimula imunitatea.

Coronavirus și boala Kawasaki: o formă a bolii care pune la risc sănătatea copiilor

Potrivit lui Whitty, lumea trebuie să fie „conștientă de faptul că nu este evident că se va dezvolta un vaccin pentru această boală așa cum este pentru rujeolă care, odată terminată, te protejează pe viață”. „Vaccinurile sunt căutate pentru toate bolile, dar nu toate se găsesc”, a adăugat ofițerul șef britanic. OMS a spus recent că „persoanele care au fost vindecate de Covid-19 și cu anticorpi nu s-au dovedit  a fi protejate de o a doua infecție”.

Pălării pentru distanța socială: ideea chinezească folosită pentru copiii din școlile elementare

Un concept reiterat și de David Nabarro, profesor la Imperial College London, care într-un interviu cu The Observer a spus că „Nu este întotdeauna posibil dezvoltarea un vaccin sigur și eficient împotriva oricărui virus”. “Unele virusuri sunt într-adevăr complexe în ceea ce privește dezvoltarea vaccinului, astfel încât, în viitorul apropiat, va trebui să găsim modalități de a ne trăi viața cu amenințarea constantă a acestui virus”, a adăugat Nabarro, care a subliniat că „pot exista vaccinuri care să nu asigure un nivel ridicat de imunitate, dar care pot proteja oamenii să nu se îmbolnăvească mai grav. ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.