Oamenii de știință din laboratorul Los Alamos au identificat o tulpină de coronavirus mai contagioasă

Oamenii de știință de la Laboratorul Național Los Alamos (New Mexico, SUA), unul dintre cele mai mari institute multidisciplinare din lume care se ocupă în principal de fizică, chimie, inginerie, biologie și dezvoltarea armelor nucleare, au identificat o nouă tulpină de Coronavirus , care a devenit predominant în lume și pare a fi mai contagios decât cele care se răspândesc la începutul pandemiei. Studiul de 33 de pagini este preliminar și a fost relansat de Los Angeles Times după ce a fost publicat săptămâna trecută pe BioRxiv. Potrivit analizei, tulpina de Coronavirus mutată a apărut în Europa în februarie, a emigrat pe coasta de est a Statelor Unite și a fost dominantă la nivel mondial de la mijlocul lunii martie.

Coronavirus, mass-media americană: Trump vrea să „concedieze” grupul de lucru al lui Fauci

Oamenii de știință americani au ridicat alarma deoarece, pe lângă răspândirea mai rapidă, această a doua tulpină ar putea face oamenii vulnerabili la o a doua infecție după un prim atac al virusului. Raportul s-a bazat pe o analiză a peste 6.000 de secvențe de Coronavirus din întreaga lume, colectate de inițiativa globală pentru partajarea tuturor datelor privind gripa.

Echipa de cercetare din New Mexico a identificat 14 mutații ale virusului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.