Oamenii de știință chinezi spun că „coronavirusul a ieșit dintr-un laborator lângă piața Wuhan”

Un studiu produs de oamenii de știință de la Universitatea China de Sud aruncă noi umbre asupra stadiilor incipiente ale răspândirii coronavirusului . Potrivit unor surse oficiale, virusul a fost transmis oamenilor de liliecii contaminați vânduți într-o piață de pește din Wuhan , biologii Botao Xiao și Lei Xiao , în raportul lor au scris în schimb că coronavirusul ar fi avut originea într-un laborator din apropierea Epicentrul pieței orașului a epidemiei.

Citește și Cuplu de tineri biciuiti in public pentru ca au intretinut raporturi inainte de casatorie: 100 de lovituri

Oamenii de știință au contestat versiunea oficială conform căreia agentul patogen a fost transmis direct de la lilieci la oameni, deoarece probabilitatea ca aceste animale să poată zbura pe piață era „foarte mică”. În plus, după cum demonstrează mărturiile, liliacul nu ar fi un aliment vândut în oraș și în special pe piața respectivă.

Deci cercetătorii au analizat zona din jurul pieței și au identificat două laboratoare care efectuează cercetări pe lilieci și agenți patogeni. Cel mai apropiat, Centrul Wuhan pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, este situat la doar 280 de metri de centrul de răspândire a virusului. În trecut, un om de știință care lucra în acel laborator a raportat că a fost atacat de aceleași lilieci de două ori și, cunoscând pericolul extrem de posibilă infecție, s-a pus în ambele ocazii în carantină voluntară timp de 14 zile. Potrivit oamenilor de știință „este mai mult ca sigur ca virusul să se fi curs din laborator și astfel a contaminat primele persoane care s-au îmbolnăvit cu coronavirus.

Vor fi necesare teste solide în studiile viitoare.

Dar nu se termină aici, deoarece aceiași cercetători de la Universitatea China de Sud au analizat, de asemenea, posibilitatea ca coronavirusul să iasă dintr-un al doilea laborator, situat la 12 kilometri distanță de acum cunoscuta piață de pește Wuhan. Într-un studiu recent, s-a arătat că, în interiorul său, oamenii de știință testau un anumit virus pe lilieci, pornind de la Sars . Și în conformitate cu ceea ce a fost publicat de grupul de cercetători, acest derivat ar fi putut ieși din laborator.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.