Oamenii de știință avertizează: val puternic de căldură în Polul Nord, iar vara nu a venit încă

Arcticul devine tot mai fierbinte. Un val de căldură este în curs de desfășurare cu temperaturi record, neobișnuite în această perioadă a anului, care a accelerat și a anticipat începutul sezonului de dezgheț. După cum au explicat meteorologii, se observă un sistem meteorologic anormal caracterizat prin presiune ridicată deasupra Polului Nord, care a adus temperaturi peste 20 de grade în unele regiuni din Siberia.

Olanda: al doilea caz de infecție Covid-19 de la nurcă la om

În special, aerul cald de deasupra Rusiei a deschis o cale către pol prin care căldura pătrunde în zonele arctice. Între timp, aerul mai rece s-a mutat spre sud. Conform analizei efectuate de Severe Weather Europe, cercul arctic trăiește un moment puternic de încălzire, deoarece un sistem puternic de înaltă presiune încălzește regiunea polară. Temperaturile din întreaga regiune polară și sectorul sibian au fost peste normal, așa cum se arată în analiza temperaturii din aprilie 2020, în imaginea de mai jos. Temperatura medie a aerului în aprilie a fost de + 1,16 ° C peste media din 1951-1980.

O situație similară se întâmplă și în Polul Nord în aceste zile. Un cerc puternic de înaltă presiune s-a stabilit în cercul arctic, transportând aer cald din sectorul rusesc. Pe măsură ce aerul cald se deplasează în zona arctică, aerul mai rece este transportat în America de Nord și în Scandinavia.

Alarmă în SUA: șobolanii au devenit mai agresivi în timpul blocării

În ultimele zile, unele zone din Siberia au fost mai calde decât orașele americane precum Washington. Aici stratul de zăpadă dispare, gheața marină se topește și incendiile fac furori. În Washington, temperaturile au rămas în jur de 16 ° C pe parcursul săptămânii, atingând joi un maxim de 23 ° C . În aceeași perioadă, în mai multe stații din centrul și nordul Siberiei, inclusiv zonele din apropierea sau deasupra cercului arctic, s-au înregistrat  temperaturi de 27 ° C.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.