Oamenii de știință au descoperit de ce unii oameni sunt slabi, chiar dacă mănâncă mult și nu fac sport

Sunt persoane care, în timp ce mănâncă foarte mult și fără să practice măcar o mică activitate fizică, rămân mereu în formă iar alții trebuie să urmeze diete continue fără a obține rezultate deosebite. De ce depinde? Problema constituției? Metabolismul? Sau altceva?

Pentru a răspunde la acestă întrebare,  studiu publicat în revista The American Journal of Clinical Nutrition,  dezvăluie secretul persoanei slabe. Toate datorită aparent, celulelor adipose care, la persoanele slabe prin natură, sunt mai eficiente genetic.

Studiul a implicat 30 de persoane, atât bărbați, cât și femei, cu un indice de masă corporală (Bmi) egal sau mai mic de 18,5. Subiecții examinați au mâncat în mod normal și din analiza țesutului adipos alb, din probele de sânge, urină și fecale cercetătorii au descoperit că celulele lor grase aveau gene crescute care se ocupau atât cu degradarea, cât și cu producția de grăsime.

”Iubește viața, mâine ar putea fi prea târziu”, optimismul unui tânăr cu un handicap grav a emoționat mii de persoane / Video

Mai mult, celulele celor slabi sunt cu 40% mai mici decât alte persoane și acest tip de țesut adipos caracterizat prin prezența a multor celule mici și care se numes hiperplastic, spre deosebire de țesutul adipos care are mai puține celule, dar de dimensiuni mai mari care se numesc  hipertrofic.

O altă diferență observată sunt mitocondriile, care reprezintă stațiile energetice ale celulelor, mult mai active la persoanele mai slabe. Motiv pentru care celulele fără grăsime sunt mai eficiente în arderea grăsimilor și, prin urmare, sunt mai puțin predispuse la creșterea în greutate.

O veste excelentă pentru cei slabi și mai puțin pentru cei care au probleme în ceea ce privește greutatea lor! Dar, din fericire, cu puțină bună voință, exercițiu și mâncare sănătoasă, puteți rămâne în continuare în formă și sănătoși.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.