Oamenii de știință au descoperit coronavirusuri înrudiți cu SARS-CoV-2

Oamenii de știință au găsit doi viruși ”verișori ” ai covidului în liliecii în afara Chinei . O echipă de cercetători cambodgieni de la Institutul Pasteur din Phnom Penh, așa cum a raportat jurnalul științific autorizat Nature, a descoperit un virus care pare a fi un văr cu cel care a provocat pandemia actuală, iar un alt studiu a evidențiat un al doilea.

Primul agent patogen nu a fost detectat la un liliac viu, ci la două exemplare de liliac de potcoavă Shamel capturate în 2010 în Cambodgia și depozitate în congelator ca probe pentru analiză. Virusul a fost analizat și în ultimele luni s-a încercat copierea acestuia cu cea a coronavirusului și ar părea a fi foarte asemănătoare în structura genomică.

Citește și Ciocnire frontală între autobuz și camion: cel puțin 37 de morți și zeci de răniți

Acesta nu ar fi singurul virus similar cu cel al covidului. Un al doilea coronavirus legat de SARS-CoV-2 a fost identificat de o echipă de cercetători japonezi formată din oameni de știință de la Universitatea din Tokyo și Institutul Național de Boli Infecțioase. În acest caz, virusul a fost găsit în excrementele unei lilieci de potcoavă care trăiau în China. Coronavirusul identificat a fost numit Rc-o319 și codul său genetic se potrivește cu cel al SARS-CoV-2 la 81%, deci este o rudă mai îndepărtată a RaTG13, agentul patogen SARS-CoV-2, dar are un structură foarte diferită și foarte departe de virusul cunoscut de noi astăzi și, de asemenea, de cel găsit în Cambodgia.

Studiile asupra acestor viruși ar putea face posibilă înțelegerea mai bună a progresului pandemiei, studierea posibilelor tratamente, dar, mai ales, încercarea de prevenire a unor noi epidemii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.