O țară a fost acuzată ca fură organele deținuților executați

Un tribunal independent, cu sediul în Londra, a ajuns la concluzia că practica uciderii deținuților pentru recoltarea de organe continuă în China. Organele furate de la deținuți sunt folosite pentru transplanturi iar printre victime se numără și cei arestați pentru apartenența la mișcarea Falun Gong, relatează The Guardian.

 

”Concluziile arată că foarte mulți oameni au suferit morți groaznice, de nedescris, pentru niciun motiv și că mulți pot suferi în moduri asemănătoare, și că noi toți trăim pe o planetă unde răutatea extremă se află în puterea celor care, pentru moment, conduc o țară cu una dintre cele mai vechi civilizații pe care le cunoaște omenirea” se arată în concluzia tribunalului.

Gavage, ritualul în care fetele sunt obligate să se îngrașe pentru a fi pe plac bărbaților

Tribunalul a adunat probe de la experți în medicină, activiști pentru drepturile omului și alte surse.

Printre cei uciși pentru recoltarea de organe se numără minoritatea religioasă Falun Gong. Persecuția  a început în 1999 după ce a atras zeci de milioane de adepți și a ajuns să fie văzută ca o amenințare pentru partidul comunist. În 2014, China a anunțat că va înceta practica culegerii de organe de la deținuții executați și a respins acuzațiile, numindu-le motivate politic și false. ”Nu este nicio dovadă că această practică a încetat iar tribunalul este convins că ea continuă” a concluzionat Tribunalul Chinez, cu sediul în Londra.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.