O tanara s-a sinucis dupa ce a lansat un sondaj soc pe Instagram : ”Ar trebui sa mor?”

O tanara s-a sinucis dupa ce a lansat un sondaj soc pe Instagram : ”Ar trebui sa mor?”

Lansarea sondajelor a devenit larg răspândită în rândul utilizatorilor Instagram. Dar o tânără ar fi lansat un sondaj pe atât de anormal pe cât de îngrijorător: “Băieți, ajutați-mă să aleg: D sau L?”. Cele două inițiale erau pentru Moarte sau  viață ( dead or alive) .

 

Tânăra de 16 ani și-a pus viața în mâinile prietenilor ei care au votat 69% pentru  D. Și tocmai în urma rezultatelor adolescenta și-a luat viața în apartamentul unde trăia cu familia. Fratele ei a fost cel care a găsit corpul fără viață al tinerei.

 

Povestea tristă provine din Malaezia. Nu numai pe Instagram, dar și pe Facebook  tânăr a distribuit  trimis un mesaj: “Vreau să mor, sunt obosită”.

Ramkarpal Singh, avocat și deputat în statul nord-vestic Penang, a declarat că,  cei care au votat pentru moarte ar putea fi cercetați pentru instigarea la sinucidere, o infracțiune care se pedepsește cu pedeapsa cu moartea în Malaezia atunci când victima este minoră.

 

Și totuși, avocatului Singh îi mai rămân câteva întrebări:

 

“Fata ar fi în continuare în viață dacă majoritatea prietenilor nu ar fi încurajat-o să-și ia propria viață? Ar fi ascultat sfatul lor căutând ajutorul unui profesionist? “.

 

Syed Saddiq Abdul Rahman, ministrul tineretului și sportului, a declarat că este îngrijorat de sănătatea mintală a adolescenților, subliniind necesitatea de a începe discuțiile la nivel național. “Sunt sincer preocupat de sănătatea mentală a tinerilor noștri. Este o problemă națională care trebuie luată în serios “, a declarat el presei locale.

 

Ceea ce s-a întâmplat în Malaezia nu este singurul caz de sinucidere care implică o rețea de socializare. În februarie, Instagram a eliminat fotografii și posturi legate de auto-vătămare și de sinucidere, după sinuciderea  unei copile de numai 14 ani, Molly Russell. Părinții au declarat că în opinia lor, fetița și-a luat viața  datorită conținutului pe aceeași temă distribuită pe rețeaua de socializare.

 

Te-ar putea interesa și Un barbat a supravietuit ca prin minune dupa ce medicii i-au scos 100 de cuie din stomac

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.