O tanara norvegiana a salvat un catelus de la moarte, dar a murit de rabie

O tanara norvegiană a salvat un catelus de la moarte, dar a murit de rabie

O tânără norvegiană de 24 de ani a murit de rabie, o boală contractată în Filipine după ce a fost mușcată de un cățel pe care l-a salvat, povestește familia tinerei  Birgitte Kallestad. Tânăra se afla în vacanță în Filipine, în februarie, când a găsit  un cățeluș abandonat în timp ce se plimba pe motocicletă: “Birgitte a pus câinele într-un coș și l-a adus acasă, l-a curățat-o, i-a vindecat și rănile și cățelușul a început să-și revină. Într-o zi pe când se jucau în grădină cățelușul a început să o muște de degete, așa cum fac de altfel toți puii de căței” , a spus familia potrivit  raportului AFP.

 

Tânăra lucra ca asistentă la spital când a început să se simtă rău.

 

Ajunsă acasă după orele de lucru starea ei s-a înrăutățit și a fost dusă de urgență la spitalul Førde direct în terapia intensivă, unde a murit luni seara. Potrivit Institutului Norvegian de Sănătate Publică ultimul caz de rabie la om pe teritoriul Norvegiei datează din 1815, iar ultimul caz de rabie întâlnit la animale în 1826. Potrivit familiei, nimeni din grupul de prieteni care se afla în vacanță cu Birgitte nu a fost vaccinat împotriva rabiei.

 

Rabia sau turbarea este o boală produsă de un virus ce afectează creierul şi măduva spinării atât la animale, cât şi la oameni. Rabia este o boală infecţioasă acută determinată de virusul rabic transmis de la animale la om prin muşcătură sau prin intrarea în contact cu cadavrul unui animal infestat

 

Conform datelor furnizate de OMS, 59 000 de oameni mor anual de rabie în lume, în special în Asia, Africa și America de Sud.

Te-ar putea interesa și Migranti naufragiati in largul coastei Tunisia, bilant tragic: “Cel putin 70 de morti”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.