O tânără de 24 de ani a fost violată în Parlament: șoc în Australia, premierul își cere scuze

Violată într-un birou din interiorul Parlamentului . Acesta este raportul șoc al unei tinere, Brittany Higgins , care a spus că a fost violată acum doi ani, în camerele viceministrului apărării de atunci, după o seară cu un grup de colegi din Partidul Liberal. S-a întâmplat în Australia iar știrile sunt raportate astăzi de principalele mass-media internaționale.

O poveste dramatică, în care victima care avea 24 de ani la acea vreme și care a spus că le-a spus imediat superiorilor despre abuz: aceștia din urmă, însă, în loc să raporteze incidentul poliției, a forțat-o să se întâlnească cu violatorul ei .

Tânăra a explicat că simte că pentru șefii ei este o „problemă politică” și că ei „s-ar simți inconfortabil” dacă ar ridica din nou problema. Ieri, când s-a dezlănțuit povestea, guvernul australian s-a apărat susținând că Higgins a fost încurajat să meargă la poliție, dar din cauza furiei publice crescânde, prim-ministrul Scott Morrison s-a întors și și-a cerut scuze. „Nu ar fi trebuit să se întâmple. Și îmi cer scuze ”, a declarat reporterilor din Canberra. Morrison a dezvăluit că s-a consultat cu soția în timpul nopții și a realizat necesitatea unor noi investigații privind violența la locul de muncă și în special în parlament.

Parlamentul din Australia a fost adesea criticat pentru că este un mediu „toxic” în care domnește agresiunea, hărțuirea și conduita necorespunzătoare față de femei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.