O sută de lupi au invadat Napoli, simbol al naturii care se răzvrătește împotriva omului

O sută de lupi enormi din metal amenință statuia unui războinic din Piazza Municipio din Napoli.

Instalația monumentală a artistului chinez Liu Rouwang este cea alegorică a revoltei naturii împotriva ravagiilor făcute de om. Fiecare element al lucrării „Wolves coming” cântărește aproape 300 de kilograme și a fost astfel conceput pentru a oferi momente de interacțiune cu trecătorii care, în ciuda vântului și a ploii, au început deja să-i „călărească” și să facă selfie-uri cu lupi.

lupi1

Scena a fost realizată de Matteo Lorenzelli din galeria milaneză Lorenzelli Arte, cu colaborarea lui Milot, și promovată de Departamentul de Cultură și Turism al Municipiului Napoli. Acesta va rămâne în piață până la 31 martie 2020.

lupi3

A trăit 20 de ani cu un dinte în nas: îl pierduse într-un accident când era copil

Lucrarea „Wolves coming” a fost expusă la Bienala de la Veneția în 2015 și, în același an, și la Universitatea din Torino. În ambele cazuri, a fost vorba doar de câteva statui și nu de întreaga colecție compusă din 100 de elemente care ocupă întreaga Piazza Municipio din Napoli.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.