O sută de cetacee înjunghiate în Insulele Feroe: pui smulși din burta femelelor însărcinate

În timpul celei de-a unsprezecea grindadrap al anului, vânătoarea tradițională de cetacee, alte o sută de balene pilot  au fost sacrificate în Insulele Feroe. Mulțimea nu i-a cruțat nici pe micuți și pe femelele însărcinate, ai căror pui erau smulși din burtă fără milă. Imaginile șocante lansate de Sea Shepherd.

 AICI VIDEO 

Aproximativ o sută de balene pilot (Globicephala melas) au fost sacrificate cu cuțite, cârlige și alte arme în Insulele Feroe.

În timpul unui alt masacru  care a avut loc marți 27 august, bărbații au ucis și cinci femele însărcinate.  Imaginile și videoclipurile șocante ale micuților sfâșiați din pântecele mamelor, tinerilor și adulților sfâșiați de lame au fost distribuite de voluntarii Sea Shepherd Conservation Society. Prin intermediul campaniei „Operation Bloody Fjords”, organizația non-profit lucrează de ani buni împotriva acestui masacru  – așa-numitul grindadrap – care sunt consumate în arhipelagul Atlantic.

ATENȚIE, IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL ! 

shepherd 1 shepherd

Sursa: SeaShepherd

Masacrul de balene pilot, cetacee mari aparținând familiei Delphinidae, a fost consumat în golful Vestmanna, un oraș mic de aproximativ 1.200 de locuitori de pe insula Streymoy (unul dintre cei paisprezece care formează arhipelagul, un protectorat al Regatului Danemarcei ). Când grupul de mamifere marine a fost depistat de Skopunarfjordur, bărcile s-au lansat imediat în urmărire  care a durat  cinci ore. Animalele, înconjurate și îngrozite, inițial trebuiau împinse către Leynar, dar comandantul flotei a decis apoi să le îndrepte spre Vestmanna.

Acuzație șoc! “Administrația Trump a refuzat absorbantele femeilor migrante cu ciclul”

Odată pe tărâm, cetaceele epuizate au atacate de mulțimea înarmată cu macate și cuțite,. Nu au scutit nici măcar puii și femelele însărcinate. Toți au fost uciși prin tăierea măduvei spinării, cu cuțite plantate în spatele capului. O moarte oribilă, care poate provoca o agonie de câteva minute, amestecată cu teroarea de a vedea toți membrii grupului familiei omorâți (balenele pilot sunt animale extrem de inteligente și sociale ca noi și suferă ).

Masacrul a durat în total 12 minute, timp în care întregul golf s-a colorat de roșu și mirosul acru de sânge s-a ridicat în aer.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.