O studenta a murit de malnutriție la 24 de ani, cântărea doar 22 de kilograme: a cheltuit totul pentru a-și îngriji fratele cu handicap

O tânără în vârstă de 24 de ani, rămasă orfană de părinți și cu un frate cu handicap grav de îngrijit , a murit de malnutriție după o lungă perioadă agonie. S-a întâmplat în provincia Guizhou, una dintre cele mai sărace din China : tânăra mânca doar o singură masă pe zi și, pe lângă studii, își petrecea cea mai mare parte a timpului muncind pentru a putea plăti îngrijirea fratelui său.

O poveste tristă și revoltătoare, cea a lui Wu Huayan : fata, de asemenea, ca urmare a unei vieți de suferință, avea doar un metru și 35 de centimetri înălțime și cântărea sub 22 de kilograme . Condițiile sale precare de sănătate s-au agravat în octombrie anul trecut, forțând-o pe tânăra să fie internată în spital și o agonie lungă viața ei s-a încheiat în cel mai tragic mod posibil  în urmă cu două zile

Potrivit Independent fratele ei aconfirmat decesul surorii sale.  Wu Huayanea a fost orfană de ambii părinți când avea doar patru ani și studia la Guihua Shenghua Vocational and Technica College: pentru a sprijini îngrijirile necesare fratelui ei cu handicap, fata primea 300 de yuani (sub 40 de euro) pe lună de la stat. O cifră insuficientă, chiar și într-una dintre cele mai sărace zone din toată China, motiv pentru care tânăra de 24 de ani avea două locuri de muncă diferite, câștigând aproximativ 600 de yuani pe lună. Cea mai mare parte a veniturilor se cheltuiau pe asistența și îngrijirea fratelui său, tânăra mâncând doar o masă pe zi, aproape întotdeauna un bol de orez cu ardei iute.

Citește și Acestea sunt cele 12 țări în care femeile sunt tratate mai rău decât animalele

 

Situația părea să se îmbunătățească ușor odată cu începutul universității, deoarece că fata primise o bursă de studiu. Pe de altă parte  însă, starea ei de sănătate se deteriora alarmant. „Spunea întotdeauna„ Eu mi-am pierdut și tatăl și mama, am rămas doar fratele meu și nu vreau să-l pierd ”- dezvăluie unii cunoscuți -„ Subnutriția a avut un impact devastator asupra organismului ei: probleme cu inima și auzul, dar de asemenea, insomnie și căderea părului “.

Numai când tânăra  a fost internată în spital, povestea ei a devenit domeniu public și s-a deschis o pegină pentru o strângere de fonduri . Se strânseseră aproximativ 470 de mii de yuani (aproximativ 60 de mii de euro), precum și o subvenție de 20 de mii de yuani (puțin peste 2600 de euro) acordată de unele autorități locale. În acel moment  însă, era prea târziu pentru fată, așa cum au confirmat și medicii spitalului : „Ultima ei dorință  înainte de a muri , a fost să cumpere o mobilă nouă în casă, dar mai ales să petreacă un an nou bun cu fratele tău. Și-a exprimat dorința ca după moartea ei să-i fie donate organele. Vom vedea dacă acest lucru va fi posibil”

Moartea tinerei a stârnit un mare scandal  în China, unde mulți se întreabă de ce instituțiile nu au făcut nimic  pentru a o salva.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.