O profesoară predă geografia unui elev orb folosind materiale 100% tactile

O profesoară de geografie la Colegiul Mario Schenberg, din Carapicuiba (SP), nu vrea să-l lase în urmă pe Nathan, un student orb care, din cauza problemei lui se chinuia să țină pasul cu colegii. Așa că Fabiana Rocha, acesta este numele ei, în loc să se descurajeze, s-a gândit la o soluție care s-a dovedit a fi de succes: folosirea de materiale tactile.

Potrivit povestirii sale pe Facebook , Fabiana l-a cunoscut-o pe Nathan pentru prima dată acum 4 luni și a simțit imediat nevoia de a găsi o metodă potrivită care să-l ajute să înțeleagă lecțiile:

O nou-născută recunoaște vocea tatălui ei, iar zâmbetul cucerește întreg internetul

“Cine mă cunoaște știe cât de mult îmi place să fiu profesor și cum nu pot concepe ideea că un student este exclus într-un fel de la lecțiile mele și din procesul de predare și învățare.”

Într- o zi i-a venit o idee, folosind materiale tactile precum piramidele din lego, hărți împărțite cu boabe de fasole și porumb, grafică cu materiale textile diferite, care l-au ajutat Nathan să învețe mai ușor. În momentul evaluării, datorită acestei metode alternative, Nathan a făcut progrese incredibile .

Conheci o Nathan há 4 meses, em uma das escolas que dou aula… Passou a ser meu aluno após uma atribuição de mais 3…

Pubblicato da Fabiana Rocha su Lunedì 16 settembre 2019

Pentru a-i mulțumi, după ce a plâns de bucurie , i-a dedicat o imagine care nu-i reprezintă fața, deoarece, așa cum i-a mărturisit, atunci când se gândește la chipul ei „nu vede ochii, nasul și gura, ci o lumină” .

Felicitări doamna profesoară !

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.