O picătură de lapte ajunge în plămâni în timpul alăptării: la doar 17 zile de viață, nou-născutul supraviețuiește la trei infarcturi

În timpul alăptării, o picătură de lapte îi intră în plămâni punându-i viața în pericol . Micuțul Bertie Spencer, din Grantham, Lincolnshire, a fost numit „copilul minune” după ce a supraviețuit la trei atacuri de cord la doar 17 zile de viață .

Citește și Nu reușește să facă pipi în oliță, tatăl vitreg ucide fetița de 2 ani lovind-o de 60 de ori

Mama Tonicha, în vârstă de 25 de ani, își hrănea bebelușul dintr-o sticlă de lapte când a văzut că micuțul a regurgitat. Un lucru normal, pe care inițial nu a îngrijorat-o pe femeie , dar după câteva minute Bertie a început să-și schimbe culoarea, a devenit albastru, așa că părinții l-au dus imediat la spital la Queen’s Medical Center din Nottingham. Băiatul a avut trei stopuri cardiace, primul tocmai a ajuns la spital și celelalte două la câteva ore unul după celălalt.

Laptele care îi intrase în plămâni îl împiedicase să respire și provocase o creștere a lipsei de oxigen care făcea ca inima să nu mai pompeze corespunzător. Starea lui a fost foarte critică până la punctul în care medicii i-au pregătit pe părinți pentru cel mai rău. Apoi, în mod miraculos, inima lui a revenit la bătăi normale și copilul și-a revenit încet, încet. După cinci zile de terapie intensivă după atacuri de cord, micuțul Bertie a fost supus unui RMN care a arătat o anumită deteriorare a părții creierului. Copilul poate va avea probleme cu mersul și vorbirea în viitor, dar amploarea daunelor va fi înțeleasă numai în timp.

Mama și tata sunt încântați că a depășit criza: „Nu au putut să ne spună cât de severă va fi paralizia ei cerebrală, dar în acest moment este bine, ceea ce este un semn bun”, a explicat mama pentru Daily Mail . ”Medicii îmi spun tot timpul că este un miracol și că nu le vine să creadă că totul a mers atât de bine.”

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.