O operaţie pe creier efectuată într-un spital din Texas a fost transmisă în direct pe Facebook / VIDEO

Intervenţia chirurgicală pe creier a durat circa patru ore şi jumătate şi a fost efectuată la Centrul Medical Metodist din oraşul Dallas, a declarat miercuri pentru AFP unul dintre responsabilii implicaţi.

Operaţia a fost transmisă în direct pe contul de Facebook al unităţii medicale timp de apriximativ 40 de minute şi a fost vizualizată de 100.000 de persoane.  În timpul intervenţiei, tânăra a pronunţat mai multe cuvinte – pasăre, câine, fluture – şi cifre, în timp ce chirurgii stimulau diferite zone ale creierului său.

Un întreg sat a fost lovit de o avalanșă de noroi, bilanțul provizoriu: 42 de morți

Operaţia pe creier în timpul căreia pacientul este treaz se practică încă din anii 2000 pentru a se putea testa în timpul intervenţii funcţii esenţiale, cum ar fi vorbirea şi abilităţile motorii.

Methodist Live Awake Brain Surgery

Methodist Live Awake Brain Surgery

Pubblicato da Methodist Dallas Medical Center su Martedì 29 ottobre 2019

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.